Prajiturele cu ciocolata este o reteta de prajituri care se face extrem de simplu. Mai intai incazim cuptorul la 175 grade C,pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul.
Mai intai incazim cuptorul la 175 grade C,pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul.
Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua impreuna cu zaharul, si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul, ciocolata topita o lasam un pic sa se raceasca (cat sa o simtim un pic calda pe deget) si apoi o adaugam la amestecul de oua.
Obtinem o crema spumoasa si lucioasa la care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam totul cu o lingura sau spatula.
Apoi adaugam bobitele de ciocolata, luam cate o lingurita din compozitie si punem pe tava de copt acoperita cu hartie de copt.
Lasam la copt 10-maxim 12 minute si nu deschidem usa cuptorului intre timp!
Se servesc caldute si au un gust perfect de negresa (brownie) sau reci cand sunt crocante, exact ca bucatelele de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj