Sfintisori de Teleorman

Sfintisorii de Teleorman sunt gata intr-o clipita si se pot manca reci s-au calzi, dupa ce s-au impartit si la neamuri, pentru amintirea celor dusi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 150ml ulei
  • 500ml apa
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 200g nuci macinate
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare

  1. Puneti faina intr-un castron mai mare, faceti in mijlocul ei o adancitura in care puneti uleiul caldut si apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat potrivit de tare, pentru a intinde din el o foaie. Decupati din foaie sfintisori cu o forma speciala.
  2. Puneti 1,5 litri apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste puneti in apa sfintisorii uscati, fiarbeti-i pana se inmoaie. Adaugati in apa, care trebuie doar sa acopere sfintisorii, ingredientele pentru sirop, si mai lasati-i la fiert 10 minute, cu vasul acoperit.

SE vor servi reci sau calzi, impreuna cu familia, intru pomenirea celor dusi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Marius 37

Desert tort Marius 37
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca