Spitzbuben - fursecuri de craciun

Spitzbuben sunt niste fursecuri de Craciun delicioase. Aluat fraged al fursecurilor se completeaza perfect cu finetea gemului de coacaze sau gemul vostru preferat. Sunt niste dulciuri/cadouri de Craciun delicioase.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • jeleu de coacaze pentru umplut
  • zahar pudra-pentru pudrat.

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului. A framantat cateva minutele, pana aluatul a devenit omogen. Am facut o bila, pe care am intins-o cu sucitorul (intre 2 foi de hartie de copt).

Apoi am taiat forme. Le-am copt la 160 gr.C-170gr.C cam 8-9 minute..maxim 10. Dupa ce sunt coapte, se lasa la racit pe ceva drept. Am incalzit marmelada de mure si am umplut fursecurile (cele cu jeleu galben(cumparat) -e un amestec de piersici cu maracuia).


Pofta buna! Reteta Spitzbuben - fursecuri de Craciun a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!