Pentru ca intram in perioada Sarbatorilor, am pregatit niste bezele moi in forma de stele, inspirate de aromele Craciunului. Se servesc cu cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca:)
Se bat albusurile cu un praf de sare, cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta. Se toarna bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalizt, la foc mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca. Cand s-a racit bezeaua, se taie cu o forma de stea. Se decoreaza cu gem de caise, dulceata de prune si fulgi de zahar.
Sugestie de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/stelute-de-craciun.html
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj