Sticsuri

Untul se freaca impreuna cu zaharul timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga apoi zaharul vanilat si ouale unul cate unul.Se freaca toate ingredie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 450 gr faina
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Untul se freaca impreuna cu zaharul timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga apoi zaharul vanilat si ouale unul cate unul.Se freaca toate ingredientele si se adauga faina cu bicarbonatul. Se framanta totul bine, dupa care se intinde o foaie, care se taie cu ruleta in forme lungi de 6-7 cm si inguste de 2 cm. Se pun sticsurile astfel formate intr-o tava unsa cu unt, care se da la cuptorul incalzit. Se coc sticsurile la foc mic.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Prajitura cu visine

Chec pufos

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci

Initial, reteta trebuia sa aibe alte ingrediente, adica...spanac in loc de salata si dovleac placintar in loc de cartofii...

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca