Turta dulce

Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi uleiul si cate putina f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar miere
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 pahare si trei sferturi faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de cuisoare
  • coaja de lamaie
  • unt

Mod de preparare

Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi uleiul si cate putina faina. Se adauga scortisoara, zaharul vanilat, praful de cuisoare si coaja de lamaie. Se tapeteaza apoi o forma cu unt si faina si se toarna compozitia. Se introduce apoi forma in cuptor si se lasa la copt.


Se serveste dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Prajituri simple

Lapte de pasare

Prajitura televizor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca