Turta dulce berlineza

Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte, apoi se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si mirodeniile. Se inglobeaza mierea si ciocolata topita in p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 220 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • cuisoare
  • nucsoara
  • enibahar
  • 70 gr miere
  • 250 gr faina
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 40 gr coaja rasa de lamaie
  • 100 gr migdale
  • 50 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte, apoi se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si mirodeniile. Se inglobeaza mierea si ciocolata topita in prealabil, apoi faina, praful de copt, coaja rasa de lamaie si migdalele. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si se coace totul 20 de minute. Se amesteca apoi zaharul pudra cu apa si se toarna peste turta dulce, ca o glazura.


Se taie bucati, dupa ce s-a racit, apoi se serveste.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Prajitura cu visine Cornulete cu rahat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...