Turta dulce cu dovleac

Se curata dovleacul si se da pe razatoarea mare. Se adauga peste el uleiul, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se lasa la inabusit apoi. Dupa c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 kg dovleac
  • 50 gr drojdie de bere
  • 400 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 2-3 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Se curata dovleacul si se da pe razatoarea mare. Se adauga peste el uleiul, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se lasa la inabusit apoi. Dupa ce s-a racit putin, se adauga faina, ouale, untul, drojdia, se amesteca bine totul si se pune la dospit. Dupa ce a crescut se pune in tavi de placinta, se unge cu ulei si se introduce in cuptorul incins.


Se serveste calda, pudrata cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Cozonac moldovenesc Fursecuri de Craciun

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

"meniu copii"

Frigarui de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca