Turta dulce cu smochine

Se pune laptele la fiert cu uleiul si dulceata. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amidonul. Se lasa la racit totul, apoi se f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani dulceata de smochine
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 cana apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 cana faina
  • 1 jumatate cana amidon
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 2 lamai

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu uleiul si dulceata. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amidonul. Se lasa la racit totul, apoi se formeaza mici turte, care se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la copt pentru 20-25 de minute. Separat, se pune la fiert 1 canca de apa si 2 cani de dulceata de smochine. Se lasa sa dea in clocot, apoi se scufunda fiecare turta in acest sirop.


Se pot decora turtele si cu jumatati de smochine.

Alte retete culinare:

Aluat pentru clatite Prajitura cu gem Cornulete cu rahat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Japoneze

De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum,...

Japoneze
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca