Turta dulce cu smochine

Se pune laptele la fiert cu uleiul si dulceata. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amidonul. Se lasa la racit totul, apoi se f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani dulceata de smochine
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 cana apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 cana faina
  • 1 jumatate cana amidon
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 2 lamai

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu uleiul si dulceata. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amidonul. Se lasa la racit totul, apoi se formeaza mici turte, care se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la copt pentru 20-25 de minute. Separat, se pune la fiert 1 canca de apa si 2 cani de dulceata de smochine. Se lasa sa dea in clocot, apoi se scufunda fiecare turta in acest sirop.


Se pot decora turtele si cu jumatati de smochine.

Alte retete culinare:

Aluat pentru clatite Prajitura cu gem Cornulete cu rahat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...