Turta dulce fara ou

Se amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu putina apa calda si se lasa s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare apa
  • 300 gr zahar tos
  • 60 ml ulei
  • 1 pahar apa
  • 750 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • sare
  • scortisoara
  • 200-300 gr nuci

Mod de preparare

Se amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu putina apa calda si se lasa sa se dizolve. Dupa ce s-a racit, se toarna peste faina, se adauga scortisoara, uleiul, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nucile maruntite. Se amesteca compozitia si se toarna in tava unsa cu ulei. Deasupra se presara cu faina si se coace la cuptor o ora si jumatate.
Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Cornulete cu rahat

Turta dulce

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...