Turta taraneasca cu malai si dovleac

Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama rezultata malaiul, amestecat cu g

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr malai
  • 100 gr gris
  • 200 gr faina
  • 300 gr zahar tos
  • 1 kg dovleac
  • 2-3 oua
  • 50 gr drojdie de bere
  • 100 gr unt
  • 1 pahar smantana
  • sare

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune apoi la fiert. Se strecoara apoi si se opareste in zeama rezultata malaiul, amestecat cu gris si cu zahar. Se adauga apoi dovleacul trecut prin sita, galbenusurile, untul topit, smantana, drojdia dizolvata in lapte caldut, amestecata cu o lingura de faina si una de zahar. Se adauga la final abusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se introduce in cuptorul incalzit.
Se serveste calda.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajituri simple

Turta dulce

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa