Urechi de elefant

Urechile de elefant sunt fursecuri rapide, dar foarte delicioase. Se intinde foaia de foetaj si se presara zaharul granulat sau orice mai folositi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foetaj
  • dezghetat
  • zahar granulat
  • Optional: scortisoara
  • nuca macinata
  • cacao

Mod de preparare

Urechile de elefant sunt fursecuri rapide, dar foarte delicioase. Se intinde foaia de foetaj si se presara zaharul granulat sau orice mai folositi.
Se impatureste din ambele parti pana se unesc la mijloc. Fiecare parte se impatureste pe rand,deodata e cam greu,dar numai asa m-am priceput sa va explic.
Deci,ati obtinut un sul.Taiati ce grosime vreti,dar nu uitati ca se mai umfla urechile la cuptor.
Se dau la cuptor si se tin pana incep sa devina maronii.Daca le vreti mai uscate le tineti mai mult.


Urechile de elefant sunt foarte bune langa ceai sau cafea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de bob cu prajeala

Anul trecut, din motive de sanatate nu mi-am permis sa prepar bobul asa cum il facea bunica, insa acum vi-l prezint exact...

Mancare de bob cu prajeala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca