Vanilici

Vanilicile sunt foarte bune si se fac din faina, unt sau margarina, zahar si nuci macinate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g unt sau margarina
  • (sau 125 g margarina si 125 g untura)
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g zahar
  • 2 pachetele de vanilie
  • sare
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru vanilici se  framanta bine si se lasa la rece timp de o jumatate de ora, apoi se coc si, calde, se dau prin zahar pudra. Prajiturilor li se dau forme de potcoava.


Vanilicile se pot servi la ceai si sunt foarte gustoase.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv saratele

Aperitiv saratele
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca