Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie este o reteta de fursecuri fragede si vanilate, perfecte pentru orice sarbatoare. fursecurile au forma de semiluna si sunt ninse cu zahar pudra.
Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.
Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.
Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Dupa ce se racesc, fursecurile vanilate se depoziteaza in cutii din metal sau in borcande din sticla si se pot pastra pana la 4 saptamani. Devin din ce in ce mai fragede pe masura ce timpul va trece peste ele.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.ro
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii