Prajitura cu pere si nuci

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua – 3 buc (la temperatura camerei)
  • zahar – 100 g
  • faina – 100 g
  • extract natural de vanilie – 1 lingurita
  • praf de copt – 1 lingurita rasa
  • bicarbonat de sodiu – 1 lingurita rasa
  • sare – 1 praf
  • para coapta – 1 buc
  • nuci – 30 g
  • blue cheese – 20 g

Mod de preparare

• separati mai intai ouale si mixati galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugati apoi extractul de vanilie.
• mixati separat albusurile cu un praf de sare, iar cand s-au intarit adaugati restul de zahar si bateti pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
• rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor cu o spatula.
• adaugati la final faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, putin cate putin, si incorporati usor cu spatula, de jos in sus, avand grija sa nu se lase bezeaua.
• curatati para de coaja si de seminte, taiati-o cuburi si amestecati-o in compozitia de pandispan impreuna cu nuca maruntita si blue cheese rupta bucatele.
• tapetati vasul de la slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red cu hartie de copt si turnati compozitia in el
• inveliti capacul de la slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red cu un prosop curat de bucatarie si asazati-l deasupra, evitand astfel ca vaporii formati in urma coacerii sa se scurga peste prajitura.
• setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red pe modul de gatire Low pentru 2 ore sau pana cand prajitura este coapta. Puteti verifica cu o scobitoare daca este gata (daca nu ramane aluat pe scobitoare si este curata, inseamna ca este copt).
• scoateti apoi prajitura din aparat, cu tot cu hartie de copt, desfaceti-o pe margini si lasati-o sa se raceasca inainte de a o taia.
• puteti sa o pudrati cu zahar pudra inainte de servire.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca