Prajitura Delicia cu capsuni

Aroma, culoare, savoare, fara pic de caldura!

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g biscuit
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 125 g unt
  • crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop de capsun
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • 2 linguri de smantana,
  • un plic de gelatina(10 g)
  • Decor:
  • 200 ml sirop de capsuni
  • un plic de jelle tort,
  • capsuni
  • biscuiti cu jeleu de capsuni

Mod de preparare

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se asaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea formei si se da la rece. Se mixeaza frisca pana se intareste apoi incorporeaza si siropul turnat in fir subtire,se aduga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna totul peste blatul rece din biscuiti,se presara deasupra bucatile de capsuni si se da la rece inca 2 ore.Se decoreaza cu capsuni iar apoi se toarna jeleul fierbinte,preparat din siropul amestecat cu praful de gelle-tort si dat intr-un clocot pe aragaz. Se mai lasa 15 minute la rece sa se intareasca jeleul.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...