Prajitura Delicia cu capsuni

Aroma, culoare, savoare, fara pic de caldura!

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g biscuit
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 125 g unt
  • crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop de capsun
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • 2 linguri de smantana,
  • un plic de gelatina(10 g)
  • Decor:
  • 200 ml sirop de capsuni
  • un plic de jelle tort,
  • capsuni
  • biscuiti cu jeleu de capsuni

Mod de preparare

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se asaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea formei si se da la rece. Se mixeaza frisca pana se intareste apoi incorporeaza si siropul turnat in fir subtire,se aduga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna totul peste blatul rece din biscuiti,se presara deasupra bucatile de capsuni si se da la rece inca 2 ore.Se decoreaza cu capsuni iar apoi se toarna jeleul fierbinte,preparat din siropul amestecat cu praful de gelle-tort si dat intr-un clocot pe aragaz. Se mai lasa 15 minute la rece sa se intareasca jeleul.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii