Prajitura pasca

Prajitura pasca este ideala pentru Paste, mai ales pentru ca se face rapid si nu necesita atata timp de framantare si asteptare precum pasca clasica.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blatul:
  • - 100 gr nuci macinate
  • - 250 gr faina 000
  • - 150 gr zahar
  • - 100 gr unt
  • - 3 galbenuse
  • - 1 lingura smantana
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • - 1 kg branza de vaci
  • - 350 gr zahar
  • - 3 albuse batute spuma
  • - 3 linguri gris
  • - vanilie
  • stafide
  • coaja rasa de portocale/lamaie (optional)
  • Glazura de pandispan:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de zahar
  • - 3 linguri faina

Mod de preparare

Pentru blat: Se pun toate ingredientele si amesteca pana se obtine un aluat moale ce se intinde cu mana in tava (o forma de tort mare sau o tava dreptunghiulara pentru prajituri).

Umplutura: Albusurile se bat spuma. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, mirodeniile, coaja rasa de lamaie/portocala si gris, apoi se incorporeaza si albusurile si se amesteca usor, de jos in sus, pana la omogenizare.

Umplutura se pune peste aluatul cu nuci.

Glazura: Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma impreuna cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga cele 3 galbenuse si cele 3 linguri de faina. Va rezulta o crema. Crema se pune peste branza si se da totul la cuptorul bine incins, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca si daca pandispanul este copt si rumenit, este gata si pasca-prajitura. Se lasa la racit bine, apoi se scoate din forma.


Prajitura pasca se serveste ca desert la masa de Paste.

Reteta de prajitura pasca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Julix_2007.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa