Casuta din turta dulce

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 220 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 250 g miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare
  • 840 g faina
  • Lipiciul
  • 2 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Se bate untul cu zaharul brun, pana se face spuma. Se adauga in ordine: miere, oul, sare, condimentele si la sfarsit faina in reprize. Pentru usurarea muncii, este recomandata folosirea unui mixer ceva mai puternic (spre sfarsit, aluatul va fi tare). Se imparte aluatul in 2 bile, se inveleste in folie de plastic, si se da la frigider minim 2 ore. Intre timp, se pregatesc sabloanele: 2 dreptunghiuri, unul cu latura de 16,5 / 9 (laterala casutei) si 18 / 14 (acoperisul). Fatada casutei 16 / 9 pana la acoperis, iar linia pe care se sprijina acoperisul, 11 cm.
Se intind foile de aproximativ 0,5 cm grosime intre 2 folii de plastic si se desupeaza cate 2 din fiecare tipar. Se da la copt pentru aprox. 15 min. Pentru a fi mai aratoasa decat a mea, puteti sa o scoateti din cuptor la jumatatea procesului de copt, sa aplicati tiparul peste prajitura, si sa taiati surplusul si sa decupati usa si geamurile. Eu am preferat sa decupez totul de la inceput, din lipsa de timp. Dupa ce s-au copt, se pun pe un prosop la racit. ATENTIE!! suprafata de racire sa fie plana.
Cand s-au racit peretii, se poate incepe asamblarea si ornarea casutei.

LIPICI: intr-un castron, se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, punandu-se cate o lingura de zahar pudra, aprox. 10 min.

Este de preferat ca aluatul sa fie facut azi, maine copt si poimaine sa fie asamblat.


Casuta din turta dulce se serveste dupa cateva zile, cand s-a intarit perfect lipiciul si biscuitele este moale.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca