Pentru mine, batoane delicioase cu cereale, susan, stafide aurii, coaja de citrice si miere sunt o gustare cu aroma de vacanta.
Puteti folosi cerealele care va plac, eu am avut fulgi de grau si de ovaz. Acestea sunt usor fade, de aceea am ales sa le rumenesc intr-o tigaie (fara ulei sau altceva). Sunt mult mai gustoase rumenite. Se da tigaia de pe foc.
Separat, intr-o craticioara, se pun pe foc mic, untul cu zaharul, un praf de sare si mierea si se lasa pana se topeste zaharul, apoi se da de pe foc si se toarna peste cereale. Se adauga si seminte de susan rumenite, daca nu le aveti pregatite, le puteti rumeni cu cerealele (in plus, semintele de susan sunt mai usor digerate de organism daca sunt rumenite). Eu am o cutiuta in care pastrez semintele de susan prajite si le folosesc la diferite prajituri, cand am nevoie. Se adauga stafidele, coaja de portocala si de lamaie si alte seminte care va plac, se amesteca si se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, intr-un strat mai gros.
Se da la cuptor cam 10 minute, la foc potrivit.
Se lasa la racit, apoi se taie cu grija in batoane.
Sfat: batoanele se pot faramita si se pot adauga in iaurt.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/batoane-cu-cereale.html

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii