Granola de casa

Granola de casa este un mic dejun delicios si sanatos pentru intreaga familie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fulgi de ovaz
  • 150 g germeni de grau
  • 200 g miez de nuca tocat sau migdale
  • 50 g susan
  • O lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • Un praf de sare
  • 50 ml ulei vegetal
  • 100 g miere
  • 100 ml apa
  • 100 g merisoare deshidratate sau alte fructe uscate

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 300 C. Intr-un bol mare amestecati fulgii de ovaz, germenii de grau, zaharul brun, scortisoara si sarea. Faceti o fantanita in mijlocul amestecului si adaugati uleiul, mierea si apa. Framantati amestecul pana la omogenizare apoi imprastiati-l pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coaceti granola pana se rumeneste, aproximativ 40 minute, amestecand din 10 in 10 minute. Lasati granola sa se raceasca complet apoi adaugati fructele uscate.


Se poate servi cu iaurt si fructe de sezon.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...