Mere coapte

Mere coapte

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mere – 4 buc
  • Batoane de scortisoara – 4 buc
  • Scortisoara pudra – 2 lingurite
  • Unt – 100 g
  • Stafide – 100 g
  • Pastaie de vanilie – 1 buc
  • Cognac sau cherry – 100 ml
  • Zahar brun – 4 linguri
  • Cardamon boabe – 3-4 buc
  • Ienibahar boabe – 3-4 buc
  • Apa – 50 ml
  • Inghetata de caramel sau vanilie – 4 scoops
  • Topping de vanilie – 4 linguri

Mod de preparare

Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza;

Pune-le in Crock Pot 6 L Saute si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar;

Infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umple merele cu stafide;

Adauga cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata putina scortisoara pudra ( pe fiecare in parte);

Aplicam apoi cate un cub de unt deasupra;

Stropeste-le cu cognac sau cherry;

Desfa pastaia de vanilie si adauga si semintele in vas;

Seteaza Crock Pot 6 L Saute pe timpul de 2 ore si 30 min (pentru 4 mere mari) si programul “high”;

Verifica-le, si cand s-au inmuiat serveste-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra;

Pofta buna !

mere_coapte_001

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...