Pere in vin rosu cu menta

Se cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate in picioare pe farfurie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere
  • 2 pahare vin rosu
  • 150 gr zahar
  • 2 crengute de menta
  • 1 creanga de scortisoara
  • 2 pahare de apa

Mod de preparare

Se cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate in picioare pe farfurie. Odata curatate, se pun intr-o craticioara cu vinul rosu, zaharul apa, o ramura de menta si sortisoara. Se lasa la fiert 35 de minute aproximativ (se inteapa cu cutitul ca sa se verifice daca sint fierte). Se scot perele, se pun intr-un bol si se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pina se mai ingroasa si apoi se pune peste pere.
Se serveste pe farfurie cate o pira, cu putin sirop de vin si cu o frunzulita de menta pentru culoare.

Se poate prepara si cu mere, capsuni sau piersici.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos