Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.
Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.
Am spalat prunele, le-am scos samburii, le-am pus intr-o cratita, am adaugat 3 linguri de miere, 3 pliculete de zahar vanilat, 1 ceasca de vin, 2 cani de apa, am amestecat si am pus pe foc mic, pentru 10 minute, cu capac.
Dupa 10 minute, am luat oala de pe foc, am pus scortisoara (dupa gust) si am pus din nou oala pe foc, de aceasta data fara capac si pentru 15 minute, tot la foc mic. Am dat oala la o parte de pe foc, dupa un sfert de ora si am lasat putin sa se raceasca prunele, dar foarte putin.
O parte din prunele cu sirop le-am servit fierbinti cu inghetata si putina menta faramitata, iar o parte le-am pus in pahare la frigider si le-am servit reci, mai tarziu.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii