Prune in sirop cu inghetata

Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • inghetata de vanilie
  • 3 linguri de miere
  • scortisoara
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • o ceasca de vin alb (dulce
  • demidulce)
  • menta.

Mod de preparare

Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.

Am spalat prunele, le-am scos samburii, le-am pus intr-o cratita, am adaugat 3 linguri de miere, 3 pliculete de zahar vanilat, 1 ceasca de vin, 2 cani de apa, am amestecat si am pus pe foc mic, pentru 10 minute, cu capac.

Dupa 10 minute, am luat oala de pe foc, am pus scortisoara (dupa gust) si am pus din nou oala pe foc, de aceasta data fara capac si pentru 15 minute, tot la foc mic. Am dat oala la o parte de pe foc, dupa un sfert de ora si am lasat putin sa se raceasca prunele, dar foarte putin.

O parte din prunele cu sirop le-am servit fierbinti cu inghetata si putina menta faramitata, iar o parte le-am pus in pahare la frigider si le-am servit reci, mai tarziu.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide