Spuma de zmeura

Pentru spuma de zmeura aveti nevoie de gelatina, zmeura, suc de lamaie, oua, frisca si o lingura de esenta de vanilie. Spuma de zmeura este un desert de vara foarte usor si racoritor.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri de gelatina
  • 450 g zmeura
  • 4 linguri de suc de lamaie
  • 2 oua separate
  • 450 ml de frisca
  • o lingura de esenta de vanilie
  • 50 g zahar tos
  • zmeura
  • pentru ornat
  • frisca.

Mod de preparare

Pentru spuma de zmeura, puneti gelatina cu 5 linguri de apa clocotita intr-un vas la Bain-Marie si amestecati pana se topeste. Striviti zmeura, apoi adaugati sucul de lamaie, galbenusurile si albusurile batute spuma, bateti frisca, apoi adaugati esenta de vanilie si zaharul. Amestecati cele 3 compozitii si apoi incorporati gelatina. Puneti intr-un vas si raciti timp de 4 ore.


Spuma de zmeura se serveste rece in cupe individuale, ornate cu frisca si zmeura proaspata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulii umplute cu legume la cuptor

Mancarea aceasta e destinata strict celor ce iubesc gulia. Eu ma aflu printre acestia si avand niste gulii mari si frumoase...

Gulii umplute cu legume la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca