Fondant au chocolat/Fondant de ciocolata

Ciocolata si untul se pun la topit pe foc mic. Intre timp se amesteca oaule zi zaharul (cam vreo 3-4 minute, astfel incat compozitia sa incorporeze mu

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 2 oua
  • 100 g de zahar.

Mod de preparare

Ciocolata si untul se pun la topit pe foc mic. Intre timp se amesteca oaule zi zaharul (cam vreo 3-4 minute, astfel incat compozitia sa incorporeze mult aer). Se amesteca totul impreuna. Puteti adauga orice aroma : rom, portocale, coniac, etc. Se varsa in 4 cani sau forme mai inalte si se da la cuptor (225°C timp de 10 minute).Interiorul trebuie sa ramana lichid.


Serviti cald, nu fierbinte si ornati cu un fruct sau lasati-l natur. Pofta buna! Reteta Fondant au chocolat a fost propusa de irina.d pe forum culinar.ro Alte retete cu ciocolata gasiti aici: Mousse au chocolat, Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici, Far breton, un flan de prune uscate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca