Toate anotimpurile au frumusetea si farmecul lor, dar pentru mine toamna inseamna bucurie, belsug; nu pot uita nici acum zilele de toamna cand toata casa era invadata de mirosul fructelor, dar mai ales al gutuilor cu"puf galben ca de pui"!! Acest sufleu are un gust incredibil de bun, iar de aroma nici nu mai vorbesc!
Gutuile spalate, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un vas pe foc cu 1 cana cu apa, zahar si se lasa la fiert 30 min. Dupa ce au fiert bine, se paseaza, se trece rezultatul prin sita, iar dupa ce s-a racit foarte bine, se adauga albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Dupa omogenizare, se imparte compozitia in forme mici termorezistente unse cu unt si la cuptor vor sta 30 min. Se servesc pudrate cu zahar dupa ce s-au racit, dar nimeni nu va astepta sa se raceasca, cum nici noi nu am facut-o!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Comentarii