Crema de zahar ars

Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la mama :)

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • zahar: 6 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie
  • 8 oua
  • esenta de rom dupa gust
  • Optional:
  • vanilie

Mod de preparare

Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topeste pana se caramelizeaza si se roteste cratita astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.

Se fierbe laptele.

Separat, intr-un vas adanc se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri de zahar, la care, optional, puteti adauga si seminte de vanilie, daca aveti. Se adauga laptele cald cu polonicul. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.

Se pune amestecul in cratita in care am caramelizat zaharul mai devreme, care intre timp s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).

Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.

Se serveste rece.

Timp: aprox 1h

Portii: 8

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/crema-de-zahar-ars-3.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Conserva de peste cu legume pentru iarna
3
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Prajitura cu mere
4
Prajituri

Prajitura cu mere

Eu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu...

Prajitura cu mere
Torta di riso (prajitura cu orez)
5
Prajituri

Torta di riso (prajitura cu orez)

Torta di riso este o prajitura italiana cu orez, un desert traditional si delicat bazat pe orez cu lapte. Prajitura este un...

Torta di riso (prajitura cu orez)
Parteneri
Tocanita de cartofi cu carne de iepure
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu carne de iepure

Daca iepurasul nu era asa grasut, era perfecta mancarea asta.

Tocanita de cartofi cu carne de iepure
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc