Desert in straturi cu iaurt, jeleu de capsuni si mousse de mascarpone cu espresso

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Desert in straturi cu iaurt, jeleu de capsuni si mousse de mascarpone cu espresso

Ingrediente

  • biscuiti digestivi – 50 g
  • sirop de agave – 50 ml
  • scortisoara macinata – 1/2 lingurita
  • Pentru stratul de iaurt
  • iaurt grecesc – 200 g
  • seminte de chia – 1 lingura
  • capsuni – 160 g
  • miere – 1 lingura
  • apa – 50 ml
  • gelatina (granule) – 1/2 pachet (5g)
  • Pentru mousseul de mascarpone si espresso:
  • mascarpone – 100 g
  • espresso rece – 40 ml
  • frisca lichida – 80 ml
  • alune caju (crude) – 50 g
  • fulgi de migdale – 50 g
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • Pentru stratul de biscuiti:
  • Pentru Krantz:
  • zahar – 3 linguri

Mod de preparare

• macina biscuitii digestivi in blenderul Oster Reversible, pe viteza 1
• cand acestia s-au macinat, amesteca-i cu siropul de agave si scortisoara
• imparte aceasta compozitie egal in 2 pahare
• amesteca iaurtul cu semintele chia si lasa-le la hidratat in acesta cca 15 min
• pune cate un strat de iaurt cu chia in fiecare pahar
• pune gelatina la hidratat pentru 10 min, in 50 ml de apa
• amesteca la foc mic pana cand toate granulele se vor dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina
• pune capsunile, mierea si gelatina in blenderul Oster Reversible si mixeaza pana obtii o compozitie omogena
• pune acest jeleu in cele doua pahare, peste stratul de iaurt si biscuiti si lasa-le la frigider pentru cca o ora
• intre timp amesteca intr-un castron crema de mascarpone cu espresso-ul rece, folosind o lingura
• pune frisca lichida in blenderul Oster Reversible, porneste-l pe viteza 1 si blendeaza pana ce aceasta s-a inchegat
• amestecati-o apoi cu crema de mascarpone si espresso din castron
• scoate cele 2 deserturi din frigider, iar daca jeleul s-a intarit, pune mascarpone si espresso deasupra si da-le din nou la frigider
• intr-o tigaie, la foc mic, adauga in partea din stanga zaharul si in partea din dreapta alunele caju si fulgii de migdale
• zaharul ar trebui sa se topeasca in acelasi timp in care s-ar rumeni si alunele caju, respectiv fulgii de migdale
• amesteca-le impreuna, folosind o spatula de silicon sau o lingura de lemn si introdu-le in blenderul Oster Reversible
• mixeaza pe viteza mica (pulsand din cand in cand daca este cazul) si odata zdrobite, adauga-le in egala parte peste cele 2 deserturi care s-au inchegat in frigider
• consumati-le reci.

Savurati cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Un deliciu de toamna!!!

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu ciocolata si caramel
1
Prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita pentru diverse ocazii festive sau...

Prajitura cu ciocolata si caramel
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Biscuiti prajiti
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie
Bucataras.RO

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

O tarta minunata, racoritoare! 

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie
Budinca de must
Gustos.RO

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet