Sufleu cu lichior

Intr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 150 gr lichior de portocale

Mod de preparare

Intr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se pune vasul pe foc mic, pana incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga 100 gr de lichior si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o forma yena bine unsa cu unt si faina, se pudreaza cu zahar si se tine in cuptor 30 de minute.

Inainte de a servi se stropeste cu restul de lichior si se flambeaza.

Alte retete de dulciuri:

Tort Padurea Neagra

Tort diplomat

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...