Sufleu cu lichior

Intr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 150 gr lichior de portocale

Mod de preparare

Intr-un vas se pun zaharul, vanilia, faina si galbenusurile. Se amesteca cu lingura de lemn, se adauga laptele cald si se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se pune vasul pe foc mic, pana incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se adauga 100 gr de lichior si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o forma yena bine unsa cu unt si faina, se pudreaza cu zahar si se tine in cuptor 30 de minute.

Inainte de a servi se stropeste cu restul de lichior si se flambeaza.

Alte retete de dulciuri:

Tort Padurea Neagra

Tort diplomat

Ciocolata de casa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!