Sufleu de ciocolata II

Se topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc, se pun in el zaharul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 250 gr zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • 50 gr unt
  • 4 oua
  • 2 albusuri
  • 500 ml lapte
  • vanilie

Mod de preparare

Se topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc, se pun in el zaharul si vanilia si se fierbe sosul pana se ingroasa. Se amesteca bine. Se topeste in sos 100 gr ciocolata rasa. Se lasa la racit si apoi se inglobeaza in el, pe rand, galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Se bat albusurile spuma tare si se adauga usor in compozitie. Se toarna totul intr-o forma tapetata cu unt si pesmet. Se netezeste suprafata cu un cutit ud si se rade deasupra 100 gr ciocolata. Se pune forma in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se serveste fierbinte.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Chec pufos

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de zmeura si mure

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate. Uleiul...

Desert tort cu crema de zmeura si mure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca