Sufleu de clatite

Aluatul Se prepara un aluat de clatite din alimentele indicate, se lasa sa se odih­neasca o ora. Se coc 12 clatite de 15 cm diametru. Se scurge zea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite :
  • 2 oua
  • 75 g faina
  • 15 g zahar pudra
  • 35 g unt topit
  • 1/4 I lapte cald
  • 1 praf de sare
  • 3 lamai
  • Crema :
  • 30 g faina
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ceasca lapte
  • 3 galbenusuri si 8 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la cele 3 lamai

Mod de preparare

Aluatul

Se prepara un aluat de clatite din alimentele indicate, se lasa sa se odih­neasca o ora. Se coc 12 clatite de 15 cm diametru. Se scurge zeama de la trei lamai si se pune peste clatite care se lasa sa se macereze 15 minute, apoi se scurg, puse pe o sita.

Crema

Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu 70 g zahar, apoi se adauga faina si laptele, turnat cate putin si se amesteca mereu. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca 7—8 minute. Se lasa sa se raceasca pana devine numai cal­dut si se adauga coaja rasa de la trei lamii. Se bat spuma tare albusurile cu restul de zahar si se amesteca in crema, foarte usor, de jos in sus. Aceasta crema se pune, cu lingura, pe jumatate din fiecare clatita si se acopera indoind cealalta jumatate fara sa se apese.

Alte retete recomandate:

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

Ciocolata de casa


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca