Sufleu de portocale

Portocalele decojite se taie rotocoale, se amesteca cu 5 linguri de zahar si 7 linguri de lichior si se pun 30 de minute la rece. Se incinge cuptorul

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portocale decojite
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de lichior de portocale
  • 1 blat de tort (cumparat din comert)
  • 2 albusuri
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 gr.zahar
  • unt pentru uns forma de sufleu

Mod de preparare

Portocalele decojite se taie rotocoale, se amesteca cu 5 linguri de zahar si 7 linguri de lichior si se pun 30 de minute la rece.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Cu blatul de tort, taiat in bucati mai mari se captuseste o forma de sufleu, care a fost unsa in prealabil cu unt. Peste blat se aseaza portocalele.

Se bat spuma albusurile cu sucul de lamaie si zaharul. Se bat impreuna pana cand se obtine o crema densa. Se pune aceasta crema peste portocale si se coace 10 minute .
Se orneaza sufleul cu coji de portocale taiate jullien.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca