Sufleu de portocale

Portocalele decojite se taie rotocoale, se amesteca cu 5 linguri de zahar si 7 linguri de lichior si se pun 30 de minute la rece. Se incinge cuptorul

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portocale decojite
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de lichior de portocale
  • 1 blat de tort (cumparat din comert)
  • 2 albusuri
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 gr.zahar
  • unt pentru uns forma de sufleu

Mod de preparare

Portocalele decojite se taie rotocoale, se amesteca cu 5 linguri de zahar si 7 linguri de lichior si se pun 30 de minute la rece.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Cu blatul de tort, taiat in bucati mai mari se captuseste o forma de sufleu, care a fost unsa in prealabil cu unt. Peste blat se aseaza portocalele.

Se bat spuma albusurile cu sucul de lamaie si zaharul. Se bat impreuna pana cand se obtine o crema densa. Se pune aceasta crema peste portocale si se coace 10 minute .
Se orneaza sufleul cu coji de portocale taiate jullien.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa