Sufleu de visine

Taie in doua batonul de vanilie si scoate-i miezul. Amesteca bine amidonul cu laptele. Bate spuma albusurile cu putina sare. Spala stafidele si tine-l

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g visine fara samburi (poate fi si compot)
  • 500 g branza
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri stafide
  • 1 baton vanilie
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Taie in doua batonul de vanilie si scoate-i miezul. Amesteca bine amidonul cu laptele. Bate spuma albusurile cu putina sare. Spala stafidele si tine-le putin in apa calduta. Sfarama branza cu o furculita, adauga galbenusurile, zaharul, vanilia si laptele si amesteca bine. Adauga cu grija spuma de albusuri si stafidele. Toarna compozitia intr-o forma pentru sufleu (vas termorezistent) si aseaza visinele. Coace sufleul in cuptorul preancalzit la 180 de grade, aproximativ 45 de minute.
Scoate sufleul din vas, presaral cu zahar pudra si serveste-l cat e inca cald.

Alte retete recomandate:

Papanasi fierti

Dulceata de gutui

Galuste cu prune

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere

retete de suflet

Desert prajitura cu mere
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos