Cheesecake cu gutui

E toamna, iar eu nu concep ca sa nu miroase in toata casa a gutui coapte, mancare cu gutui sau alte dulciuri, iar acest cheesecake este super gustos si aromat.

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura:
  • 400 g crema de branza
  • 200 g zahar
  • 110 ml smantana lichida
  • 350 g piure de gutui
  • 3 oua
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Biscuitii facuti pesmet in robot, amesteci cu cacao si untul topit, rastorni in forma de tort, presezi bine, iar dupa ce s-a format blatul, lasi la frigider.

Cureti de coaja si seminte 4-6 gutui, le tai, le fierbi bine, le scurgi de apa, le pasezi cu blenderul vertical, treci piureul prin sita, apoi cantaresti 200 g.

Mixezi branza cu zahar, adaugi smantana, ouale pe rand, apoi piureul de gutui, scortisoara, nucsoara, rastorni peste blat si lasi la cuptor la foc mic, 50 min.

Lasi in tava pana se raceste foarte bine, apoi scoti pe un platou si ornezi cu frisca batuta tare.  Lasi la frigider pana in momentul servirii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii