Clafoutis

Este reteta frantuzeasca cu un gust fantastic, mai ales rece.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 125 g zahar brun
  • 1 lingura amidon
  • 20 g faina
  • un praf de sare
  • 100 g smantana fermentata
  • 150 ml lapte
  • 20 g unt pentru uns forma
  • coaja rasa de lamaie
  • 250 g fructe mici

Mod de preparare

Se unge forma de tarta cu unt, se pudreaza cu 2 linguri zahar brun, se pun fructele spalate si bine scurse, apoi se lasa deoparte.

Intr-un bol se bat ouale intregi si galbenusul cu un praf de sare si restul de zahar, (nu trebuie batut bine, doar cat se topeste zaharul), se adauga apoi amidonul, faina, smantana, laptele, coaja de lamaie, iar dupa omogenizare, se rastoarna peste fructe.

Se lasa la cuptor la foc mediu, 40 min.

Se serveste dupa ce s-a racit.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...