Tarta cu fructe de padure

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • unt - 100 g
  • oua - 1 buc
  • faina - 200 g
  • lapte - 20 ml
  • zahar - 10 g
  • un praf de sare
  • extra: boabe de linte sau orez pentru copt
  • Umplutura:
  • fructe de padure asortate - 800 g
  • oua - 2 buc
  • zahar - 80 g
  • smantana lichida - 100 ml

Mod de preparare

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de inox, paleta pentru framantat si montati si paleta pentru curatarea pertilor vasului
• adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
• intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l intr-o forma de tarta cu diametrul de 24 cm
• taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
• coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
• scoateti tava din cuptor, indepartati foaia de copt si boabele de linte si intepati aluatul cu o furculita
• pentru tarta puteti folosi fructe de padure congelate sau proaspete
• separati cele doua oua si mixati albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar
• amestecati smantana cu galbenusurile, apoi incorporati albusurile spuma
• puneti fructele de padure peste blat si deasupra amestecul de oua si smantana
• puneti din nou tava in cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga compozitia si se rumeneste usor
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider 30 de minute inainte de servire

Savurati!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu cacao si fructe confiate

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri de la cozonaci, m-am gandit sa le transform in niste checuri delicioasa, asa ....ca la...

Chec cu cacao si fructe confiate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca