Un desert usor de toamna
Intr-un castron punem untul taiat cubulete,zaharul,sarea si oul. Se ameseteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza, se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute. Intre timp se pregateste crema. Se amesteca bine oul, galbenusul cu zaharul, pana devine o pasta, apoi adaugam faina, esentele si coaja de lamaie si laptele se toarna cate putin amestecand in continuu.
Merele se curata de coaja,si se taie feliute. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta pe care am pus hartie de copt. Se aseaza feliile de mere si se toarna deasupra crema de vanilie. Se presara zahar deasupra si se da la cuptor pentru 40-45 minute. Se lasa putin sa se raceasca si se scoate din forma.
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti