Tarta cu pere

Delicioasa!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • Umplutura:
  • 650 g pere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 galbenus de ou pentru uns + 1 lingura de zahar pentru presarat
  • Diametru tava: 28 cm

Mod de preparare

Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.

Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.

Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se tin la foc pana cand scade zeama lasata de pere.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se imparte in doua. Se intinde o parte cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza foaia obtinuta intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga perele si se presara o lingurita de scortisoara peste ele. Se intinde ce-a de-a doua parte de aluat si se taie cu ajutorul unui sucitor pentru taiat aluaturi. Se pune "plasa"obtinuta peste tarta (se trage de ea pentru a o intinde peste tarta), iar pe margine, de jur-imprejurul tartei, se pot pune fasii de aluat impletite in trei. Se pot decupa si frunze din aluatul ramas. Se unge tarta cu un galbenus de ou si se presara o lingura de zahar peste ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca