Tarta cu prune, mere si nuci

Este sezonul acestor fructe aromate si profitam de ele sub toate formele. In aceasta tarta s-au imbinat merele cu prune si nuci, dandu-i un gust aromat si racoritor, perfecta pentru o zi calduroasa de vara. "Deserturi racoritoare de vara"

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 300 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou
  • Pt. umplutura:
  • 200 g mere razalite si calite
  • 500 g prune
  • 4-5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 lg faina
  • o mana de nuca
  • zahar pudra vanilat pt decorat

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este necesar, se adauga 1-2 lg apa rece. Se da la rece pentru o ora.

Se imparte in doua. O parte se da din nou la rece, iar cealalta foaie se intinde in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava in care se va coace tarta pentru a putea imbraca si peretii acesteia. Se da tava la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Eu am pus mere razalite la borcan si imi ramasese aceasta cantitate pe care am folosit-o la tarta. In caz contrar, se curata 3-4 mere, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa pana scade siropul. Se adauga scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Prunele se spala si se rup in doua, scotand samburele. Se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, scortisoara si faina. Se amesteca totul bine.

Se scoate tava de la rece. Se unge cu merele razalite, apoi se asaza prunele unele langa altele cu partea din interior in sus. Deasupra se pun din loc in loc nuci.

Cealalta bucata de aluat se intinde in forma rotunda. Se taie fasii si se asaza deasupra tartei in forma de grilaj.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii