Tarte cu rubarba si prune

• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • unt topit 125 g
  • lapte 2 linguri
  • zahar pudra 3 linguri
  • faina 250 g
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ou 1 buc
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • rubarba 400 g
  • prune 400 g
  • zahar 4 linguri
  • unt 50 g
  • scortisoara 1 lingurita
  • ienibahar macinat 1 varf de lingurita
  • cardamon macinat 1 varf de lingurita
  • amidon 1 lingura

Mod de preparare

• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti o compozitie omogena. Atasati si paleta pentru curatarea aluatului de pe marginile vasului
• puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura
• puneti untul la topit intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, apoi adaugati zaharul si lasati-l sa se caramelizeze usor
• adaugati prunele si rubarba taiate in cuburi si amestecati pana se inmoaie usor
• opriti focul si adaugati amidonul dizolvat in putina apa si condimentele
• tapetati cu ulei si faina 8 forme mici de tarta, de preferabil cu fund detasabil
• impartiti aluatul in 8 parti si intindeti cate o foaie pentru fiecare tarta, apoi asezati-l in forma si presati usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma
• impartiti apoi fructele in cele 8 forme si coaceti tartele la 180 de grade, pentru 30 de minute
• lasati tartele sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi desfaceti formele si lasati-le sa se raceasca pe un gratar
• puteti servi tartele cu frisca si ciocolata.

Savurati!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!