Tort sarlota de mere-Didina(de post)

A inceput Postul Pastelui, iar aceasta reteta de tort este numai buna pentru cand ai pofta de ceva dulce. Urmareste pasii retetei si prepar-o si tu!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 4 plicuri de sarlota de la Dr Oetker
  • -un litru apa sau fanta de portocale
  • -600 grame zahar
  • -2 kg de mere curatate si rase pe razatoare
  • -un pachet foi de placinta sau biscuiti obisnuiti
  • -2 pachetele de scortisoara macinata
  • -un pachetel praf de copt
  • -un pachetel zahar vanilat
  • -patru linguri de ulei
  • -zeama de lamaie si coaja de lamaie
  • -frisca vegetala pt decor (facultativ)
  • -miez de nuca -facultativ

Mod de preparare

Merele se curata, se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu 500 grame zahar si plicurile cu scortisoara macinata. Plicurile de budinca se dizolva in apa rece si se fierb intr-un litru de apa sau un suc oarecare de preferat de portocale, la care adaugam 100 grame zahar si zaharul vanilat. Se fierbe pana se obtine o crema suficient de legata, dar nu complet. Se lasa la racorit, dupa ce se adauga inauntru lingurile de ulei si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Foile de placinta se desfac foaie cu foaie si se rup bucatele, apoi se adauga in crema de sarlota. Merele pregatite in prealabil se amesteca cu aceasta compozitie. Se coace in cuptor preincalzit circa o ora si 30 minute la foc potrivit. Merele se coc, se topesc la copt si impreuna cu crema sarlota se leaga si dau o consistenta gelatinoasa tortului, destul de ferma dar si suficient de moale ca sa nu trebuiasca insiropat. Se lasa la racorit in vasul in care s-a copt pana a doua zi, ca sa nu stricam forma tortului.

Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa ce s-a racorit facultativ cu frisca vegetala, miez de nuca, nuca de cocos,etc. La copt putem pune inautru si nuca sfaramata.


Tortul sarlota de mere de post se taie felii ca un tort. Se servesc la temperatura camerei simple sau cu frisca vegetala

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii