Tortulet broasca testoasa

Tortulet broasca testoasa este un desert deosebit pentru copii. Pentru a face aceasta reteta de tort mai intai trebuie sa faceti cateva rulade cu gem de capsuni.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • gem de fructe rosii ( capsuni
  • cirese
  • visine)
  • Pentru crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 2 linguri gem de capsuni
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita gelatina.

Mod de preparare

Tortulet broasca testoasa este un desert deosebit pentru copii. Mai intai se face rulada. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul impreuna. Dupa ce s-a inchegat cat de cat se pun si galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se pune in tava in care ati pus hartie de cerata si se da la cuptor. Blatul se lasa in cuptor cam un sfert de ora.

Cand s-a copt, rasturnati blatul pe un prosop umed si taiati-l in doua. Cele doua bucati se ung uniform cu gem si se ruleaza. Dupa ce s-a racit se taie ruladele felii, groase de aproximativ 1 centimetru.


Crema:

Se bate smantana cu zaharul pana se obtine frisca, se adauga apoi si celelalte ingrediente mentionate mai sus.

Asamblarea:

Puneti folie intr-un bol rotund si tapetai apoi cu feliile de rulada. Turnati apoi frisca si acoperiti cu inca un rand de de rulada. Se da vasul la rece pentru 2-3 ore, apoi se rastoarna pe platou. Capul si picioarele broscutei se pot face din pasta de zahar, caramele gumate, bucati de rahat sau jeleuri.


Tortulet broasca testoasa se tine la rece si apoi se serveste alaturi de o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biban fript cu legume

N-am sa va spun nici ca am mai multa energie, nici ca daram muntii, cum zice Bahmuteanca in reclama la tigaile Dry cooker, ci...

Biban fript cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca