Blat de tort cu ciocolata

Blatul de tort este piesa principala atunci cand vrei sa gatesti un desert deosebit. Poate sa-ti iasa sau poate se lasa, dar daca urmaresti reteta si sfaturile cu siguranta vei gati un blat de tort pufos si gustos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 100 gr ciocolata sau 50 gr cacao
  • 20 ml ulei
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu 2 treimi din cantitatea de zahar, cu o lingura de apa si una de ulei. Se freaca bine compozitia, apoi se adauga peste ele albusurile batute cu restul de zahar si faina in care s-a amestecat cacao. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt.

Se introduce in cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit.

Sfaturi pentru a obtine un blat de tort perfect:

4

Ca sa obtii un blat de tort uniform inainte sa bagi tava la cuptor bate-o de blatul de bucatarie pana se formeaza niste bule la suprafata - asta inseamna ca surplusul de aer a iesit iar blatul se va coace uniform, fara cocoasa.

Daca ai un cuptor care arde tot ce prinde, pune o tava la baza cuptorului astfel incat flacara sa nu bata direct pe tava in care se coace blatul de tort.


Blatul de tort astfel preparat se umple cu diferite creme, dupa preferinta, si se foloseste la diferite retete de prajituri.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii