Dobos-tort cu ciocolata

Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 200 gr. zahar pudra
  • 120 gr. faina fina
  • coaja rasa si zeama de la o lamiie
  • unt; Crema: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. unt
  • 6 batoane(linguri pline) ciocolata rasa
  • 4 linguri apa

Mod de preparare

Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin, amestecind incet. Din aluatul obtinut se fac zece foi subtiri cit muchia unui cutit si se coc intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt. Cind toate foile sint coapte si racite, se ung cu crema, se asaza unele peste altele si se glaseaza cu zahar ars sau cu aceeasi crema. Pentru crema, intr-o cratita asezata in apa clocotita pe foc, se bat cu telul ouale intregi cu zaharul, pina cind se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecata si incalzita cu patru linguri de apa si untul. SE freaca totul bine pina se raceste. Se ung foile cu aceasta crema.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii