Foi crocante pentru tort

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se framanta bine totul, apoi s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2-3 galbenusuri
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit de bicarbonat

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se framanta bine totul, apoi se intind din aluat foi subtiri de marimea fundului formei si se coc pe rand, separat, in cuptorul incins, la foc potrivit.


Sunt mai crocante daca se folosesc dupa 2-3 zile.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tiramisu Prajitura snikers

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa