Inimioarele cu blat din pandispan cu nuca este o reteta de prajitura perfecta pentru Valentine's sau Dragobete, simplu de preparat si delicioasa!
BLATUL:
Am frecat galbenusurile cu uleiul, zaharul, vanilia, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am batut albusurile, le-am amestecat cu nuca si le-am incorporat incet in compozitia cu faina. Am turnat aluatul intr-o tava rotunda si l-am copt cca 30 min la 170C (350 F). L-am scos din forma, l-am lasat sa se raceasca, l-am taiat in doua (din pacate inegal, dupa cum se poate vedea) si cu o forma de prajiturele am taiat inimioare din ambele felii de blat.
SOSUL DE CARAMEL:
Am topit pe aburi (nu am microunde, ar fi fost mult mai usor) 200 g caramele de lapte, cu o lingura de unt si vreo 3 linguri de lapte, pana s-a facut un sos.
CREMA ALBA:
Am frecat 3 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, 2 linguri de budinca de vanilie, 60 ml lapte si le-am pus pe aburi pana s-a ingrosat crema. Am frecat 100 g unt cu mixerul pana s-a facut cremos, apoi am adaugat budinca racita si le-am mai frecat un minut pana s-a omogenizat crema. Am insiropat inimioarele cu putin sirop aromat cu esenta de rom, le-am uns pe toate intai cu sosul de caramel, apoi am pus crema alba si am facut tortulete cu cate trei inimioare.
GANACHE DE CIOCOLATA:
se toarna 50 ml smantana dulce fierbinte peste 150 gr ciocolata dulce-amaruie si se amesteca cu doua linguri de unt intr-un castron NU PE FOC. Daca e prea lichid sosul, se mai adauga ciocolata, daca e prea solid, se adauga smantana. Se toarna peste inimioare si se niveleaza, apoi se pun la frigider o ora sa se intareasca ciocolata.
GLAZURA DE ZAHAR PUDRA:
Am frecat cca 350 gr zahar pudra (cumparat, ca are amidon in el) cu o lingura de zeama de lamaie. Am impartit glazura in trei si am colorat o parte roz, una rosie si restul a ramas alb. Am pus intr-un con de decorat si am mazgalit ceva pe deasupra.
Pofta buna! Reteta Inimioare din blat de pandispan cu nuca a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa