Orlov

Blatul Se bat 8 oua cu 8 linguri de zahar cca 15-20 min, apoi se adauga faina si cacao amestecandu-se incet cu o lingura de lemn pentru a nu se las

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 50gr. faina
  • 50gr. cacao (pt blat)
  • 3 pachete de unt
  • 300gr. zahar
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 150gr. nuca pisata
  • cca 200gr. visine din visinata curatate de samburi
  • vanilie (pt crema)
  • 15 linguri de zahar
  • 300gr. nuca(crantz)

Mod de preparare

Blatul

Se bat 8 oua cu 8 linguri de zahar cca 15-20 min, apoi se adauga faina si cacao amestecandu-se incet cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa amestecul. Se pune la copt in cea mai mare tava a cuptorului, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Este gata cand marginile blatului incep sa se desprinda de tava.

Crema

Se face o ciulama din 500 ml lapte si 4-5 linguri de faina si se lasa la rece. Untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga treptat ciulamaua racita, 150 gr nuca pisata si 3 prafuri de vanilie.

Pentru insiroparea blatului se face un ibric de cafea slaba care se lasa la rece.

Pentru crantz se ard 15 linguri de zahar in care se adauga 300 gr. nuci si se amesteca pana cand nucile se imbraca in zaharul ars. Se rastoarna pe un blat de lemn foarte bine udat, iar dupa ce s-a racit se sfarama cu sucitorul sau cu robotul.

Blatul racit se taie in 4 fasii lungi, se scoate cu grija fiecare fasie (este f fragil), se pune un strat de crema (1.5cm), peste crema se pun visinile curatate, pe toata fasia, apoi aceasta se ruleaza cu grija si se pune pe mijlocul unui platou foarte mare. Se continua cu celelalte fasii care se vor adauga pe rand imprejurul primei. La final pe platou trebuie sa fie o rulada mare si se va insiropa cu ceaiul de cafea racit. Se va turna circular cu grija, doar pe blat. Se va adauga restul de crema de jur imprejurul tortului si se va presara crantzul de zahar ars.


Se serveste a doua zi taindu-se ca orice tort obisnuit, iar blatul si crema vor arata pozitionate pe vertical.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa