Pavlova cu Baileys si crema de lamaie

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • albusuri de ou – 5 buc
  • zahar – 250 g
  • crema de whiskey Baileys – 30 ml
  • zeama de lamaie – 1 lingura
  • sare – 1 varf de cutit
  • frisca lichida – 200 ml
  • ciocolata neagra – 4 patratele
  • apa de trandafiri – 1 lingurita
  • Pentru crema:
  • zeama de lamaie – 300 ml (cca 45 lamai)
  • zahar – 170 g
  • galbenusuri de ou – 40 g
  • unt – 35 g
  • amidon de porumb – 1 lingura
  • Aditionale:
  • mure proaspete – 100 g
  • afine proaspete – 100 g

Mod de preparare

• bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului Breville cu bol
• adaugati la inceput un varf de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie
• cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri
• in 2 tavi, pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea, cat sa va ajunga pentru doua blaturi
• introduceti in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de minute
• intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu faceti cocoloase
• adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit
• odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat
• scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat
• bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa
• lasati la frigider pentru cateva ore.

Savurati cu placere!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii