Sachertorte cu gem de caise

Sachertorte cu gem de caise este un delicios tort cu ciocolata. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Acest tort poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort:
  • · 100 gr ciocolata amaruie
  • · 100 gr ciocolata cu lapte
  • · 175 gr unt
  • la temperatura camerei
  • · 100 gr zahar
  • · 20 gr zahar vanilat bourbon
  • · 3 oua
  • separate
  • · 50 ml vermouth
  • · 140 gr faina
  • · 30 gr cacao pudra
  • · 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • · gem de caise
  • · 200 gr ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • · 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Sachertorte cu gem de caise este un delicios tort cu ciocolata. Pentru aceasta reteta de tort ai nevoie ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte de foarte buna calitate. Incinge si unge cu unt sau ulei o tava de copt de 15 cm diametru.

Pentru blat, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Incorporeaza ciocolata si 50 ml vermouth. Inglobeaza faina urnata de albusurile spuma. Toarna compozitia de aluat In tava pregatita si da la copt 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul pentru sachertorte sa se raceasca complet apoi taie-l in 1-3 parti pe orizontala.

Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit bate-o putin cu mixerul.

Pentru asamblare, unge fiecare blat cu 2 linguri de gem de caise. La sfarsit unge tortul cu glazura de ciocolata racita si decoreaza dupa imaginatie.


Sachertorte cu gem de caise se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Laura Cuisine.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker

Bun tare multicookerul asta! Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si...

Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii