Steluta de Craciun

Tortul "Steluta de Craciun" este foarte usor de facut, are aroma intensa de portocale si este perfecta pentru sarbatorile de iarna.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de portocala
  • 120 g faina
  • 60 g unt
  • 100 g gem de portocale
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 300 g glazura de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba si cu cacao pentru ornat
  • 200 g zahar fin cristalizat.

Mod de preparare

Tava se unge cu margarina si de presara cu faina, am pregatit apoi ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se bat spuma timp de 5 minute toate. Se cerne faina si se adauga, treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca. Se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit. Eu am gasit doar dulceata de portocale intregi pe care le-am mixat.

Se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuia sa fac glazura si sa ornez steaua cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici; se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul) dar eu am vrut o steluta "ninsa", cu ornamente de Craciun: lumanari din portocale!

Reteta Steluta de Craciun a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Se lasa un timp la rece, dupa care tortul Steluta de Craciun se poate servi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca